Articated - Rebekka van Straalen
Dedicated to art

Syrië serie


De Syrië serie is een groeiend aantal schilderijen die het verhaal vertellen van mensen die zijn getroffen door de oorlog in Syrië.The catman

2019

Olieverf op doek

Niet alleen mensen hebben te lijden onder de langdurende oorlog in Syrie. Op dit schilderij is een dubbelportret van Mohammad Alaa Aljaleel met een van de achtergebleven katten van Aleppo te zien. Alaa staat bekend als de catman van Aleppo; al vanaf 2012 zorgt hij voor katten die niet meegenomen konden worden door vluchtende stadsgenoten.

Sinds 2015 heeft hij een opvanghuis voor de katten, waar ook andere dieren welkom zijn. Hier zorgt hij niet alleen voor de verlaten dieren, maar verzorgt hij ook dieren-therapie voor kinderen die traumatisch getroffen zijn door de oorlog.

Te koop voor €903,-

afm.: 40 x 50 cmOur Jeremia

2019

Olieverf op doek

De afgebeelde persoon op dit schilderij is pater Frans van der Lugt. Een Nederlandse Jezuiet, wonende in Homs; Syrie. De wijk waar hij woonde, en hij zijn kerk had, was een multireligieuze wijk. In de ogen van van der Lugt was het typerend voor Syrie dat verschillende religies in harmonie met elkaar konden leven en om elkaar gaven. Dit was dan ook voor hem de reden dat hij, toen er oorlog uitbrak, het land niet wilde verlaten.

Van der Lugt heeft zich volledig ingezet om de achtergebleven Syriers; moslims en christenen, te steunen. Hij wilde voor hen blijven zorgen en hen hoop op een beter leven geven. Helaas heeft hij dat in 2014 met zijn leven moeten bekopen.

Te koop voor €1201,-

afm: 40 x 40 cm.Refugees in Macedonia:

2017

Gemengde techniek op doek

Dat de mensen uit het Syrië van voor 2011 een leven leidden dat niet veel verschilde van ons leven hier in het westen, is geprobeerd te vangen in dit werk.

De afbeelding op het schilderij is gebaseerd op een foto van hulporganisatie Dorcas. Hulpverleners hebben deze foto genomen bij de grens van Macedonië, alwaar Syrische vluchtelingen in 2016 op een gesloten grensovergang stuitten.

Te koop voor €1313,-

afm: 50 x 70 cm