page contents
Articated - Rebekka van Straalen
Dedicated to art

The dying project

Het eerste jaar van the dying project zit er al weer bijna op en wordt dus passend afgesloten.

Kom ook naar de finale: 14 maart in de bibliotheek van Hoorn: Wisselstraat 8

Kaartjes

Kaartjes via eventbride (link naar verkoop) zijn 3,59

Of geef je op via het contactformulier:

Achterliggend verhaal:

The dying project is ontstaan uit het verlangen om het leven te eren en te herinneren dat niet iedereen het geluk heeft om een respectabele leeftijd te behalen. Het idee om the dying project op te starten ontstond tijdens een bezoek aan het Gorinchem museum. Hier hing een plakkaat met enkele namen van mensen uit Gorinchem die tijdens de tweede wereldoorlog zijn gestorven in de concentratiekampen van de bezetter. Naast de namen, stonden de leeftijden die deze mensen hadden bereikt. Die leeftijden geven de namen een emotionele waarde. Vooral de namen van kinderen en mensen met een corresponderende leeftijd wekken veel emotie op en laten de bezoeker nadenken over het leven.

Sommige mensen worden niet ouder dan 37; dat was mijn gedachte, toen ik daar; enkele weken vóór mijn 37e verjaardag, naar dat plakkaat keek. Daar moest ik wat mee doen. Ik kon me goed voorstellen dat iemand van 37 nog heel veel plannen had, die gedwarsboomd werden door de dood. Die pech kan eenieder ten deel vallen. 

In the dying project worden mensen die de pech hadden te sterven, vóór ze klaar waren met leven, geëerd. Een jaar lang. Van 19 maart tot 19 maart. In 2019 staat Hendrickje Stoffels in de spotlights.